#fredagsbog – Mellemrum / fra bulbjerg mod vest

Denne uges fredagsbog handler om vindmøller. Eller – det gør den faktisk ikke, men uden debatten om testvindmøller i Østerild plantage så var den ikke blevet til noget.

IMG_20140418_071848Bogen hedder Mellemrum, og er et samarbejde mellem 8 fotografer. Den er udgivet i 2010 som en reaktion på den heftige debat om testvindmøllerne i Thy.

Formålet med bogen er, ifølge Carsten Krog Pedersens forord, at “skabe større forståelse for naturen i området og for naturen som helhed.” Derfor tog foreningen fotofestival.dk initiativ til bogen og inviterede en flok naturfotografer til at skildre området mellem Bulbjerg og Østerild i syv måneder i 2010.

Det fotografierne har til fælles er altså at de er taget på de samme steder, og i det samme tidsrum. Bortset fra det har de 8 fotografer haft temmelig frit spil, og der er en stor diversitet i de billeder som optræder i bogen. Der er store panoramaer, detaljer i makro, nattebilleder og meget mere. Der er også en af fotograferne, Rasmus Degnbol, som er gået til sagen med portrætter af folkene der bruger området.

Der er ikke meget tekst i bogen – bortset fra en længere indledning af Bent Haller er der kun en række “pausedigte” som står på de sorte opslag der er mellem hver fotograf.

Det er altså en blandet pose bolcher man får med Mellemrum. På godt og ondt – men mest på godt. Det er naturfotografi på mange forskellige måder, og der er helt sikkert noget i bogen for enhver smag og interesse. Og det er grundlæggende interessant at se hvordan 8 fotografer fortolker det samme område i den samme periode – og får så relativt forskellige resultater ud af det. Hvis man skulle ønske sig noget var det måske endnu større bredde. At der også havde været fotografer med som ikke var helt så meget “naturfotografer”, og som kunne have lagt en vildere vinkel på området.

Det er helt grundlæggende en flot bog, og en god ide som burde kunne inspirere andre til at gøre det samme fra deres del af Danmark. Den kan købes på fotofestivals hjemmeside.

Vi skriver om bøger næsten hver fredag her på fotografikurser. Hvis du har en bog som du synes vi skal se på, så kontakt os. Husk også at følge fotografikurser på Facebook, Google+, Twitter – og at abonnere på vores nyhedsbrev.

[gp-comments]
Tagged on: , ,