Lightroom Tip – Nye muligheder for bogmodulet i Lightroom Classic CC

Bogmodulet i Lightroom Classic CC har altid været en af de nemmeste måde at lave bøger på, men har også indeholdt en del begrænsninger som kunne være frustrerende. Med den nyeste opdatering forsvinder en stor del af disse irritationsmomenter.

Det var ellers en ret diskret lille opdatering der kom, og hvis man ikke var opmærksom havde man nok ikke opdaget den. Men skjult under det hele er en helt ny fleksibilitet i forhold til formater, ebøger … og placeringen af billeder og tekst. For nu kan man faktisk selv bestemme præcis hvor, og hvor mange, billeder man vil have på en side – og det samme gælder tekstblokke. Ydermere er der så også mulighed for at gemme disse nye layouts. Det kommer i hvert tilfælde til at ændre min måde at lave bøger på.

 

Der er stadig ting som Adobe kan, og bør får fikset. Dels er der åbenlyse bugs som jeg også omtaler i videoen – f.eks. den enorme cursor i tekstblokke, og dels er der bare ting som man burde kunne. F.eks. helt selv definere sideformater. Der er ingen grund til at man skal være låst af dem som Adobe har foruddefineret. Men det kunne måske hænge sammen med en aftale med Blurb … bare en tanke.

Hvis du vil lære mere om Lightroom – så tjek på forsiden af fotografikurser.dk. Der finder du nemlig Lightroom Lørdag – en hel dag med Adam, hvor alle features i Lightroom bliver gennemgået i detaljer.