Objektiver og deres egenskaber 2 – 35mm f/1.4

35mm_artikel35mm f/1.4 er det første objektiv som jeg gennemgår i denne serie, hvor jeg præsenterer mine objektiver, og hvad jeg bruger dem til.

Min 35mm er mit “kontekstobjektiv”. Det er fantastisk til at gengive et hovedmotiv, men samtidig placere det i forhold til omgivelser og rum. Det gør det til et oplagt objektiv til f.eks. reportager, brochurer og bare til når man er ude på tur. Den store blændeåbning giver det en meget høj lysstyrke så det kan bruges under mange forhold – og en relativt lav dybdeskarphed i betragtning af den lave brændvidde (dybdeskarpheden er både afhængig af brændvidde og blændeåbning – større brændvidde = lavere dybdeskarphed).

Det er ikke et objektiv som er oplagt til portrætter, i hvert tilfælde ikke hvis du vil tæt på og lave nærbilleder af ansigtet. Dertil er fortegningen i en vidvinkel for kraftig. Det vil medføre at dit motiv får en stor næse og meget runde kinder. Hvilket, formentlig, ikke er det som du ønsker.

De andre dele af serien om objektiver finder du her.