Photoshop tutorial – Tilpas farve

En lille simpel tutorial til at tilpasse farven i to billeder så de passer sammen.

Det er især når man skal lave serier af billeder at man kan have et behov for at tilpasse farven imellem dem så de har den samme overordnede tone. Det er noget som man enten kan sidde og nørkle sig frem til i Lightroom (og man kan tit komme virkelig tæt på), eller man kan bruge dette simple lille trick i Photoshop.

Funktionen “tilpas farve” er ikke nogen ny funktion i Photoshop – den har været en del af programmet siden CS1. Så hvis man har en udgave af Photoshop der er udkommet inden for de sidste 10 år så har man funktionen.

Det som programmet gør er at den aflæser den overordnede farvetone i et billede – og så tilpasser den et andet billede til at matche det. Ganske enkelt. Se hvordan herunder.

photoshop_tilpas

Klik for at se videotutorial

Du kan bruge funktionen når du skal have to eller flere billeder til at passe sammen – og det er der en del tilfælde hvor du vil:

  • Hvis de skal præsenteres side om side på en webside (f.eks. i et personalegalleri)
  • Hvis de skal sidde i den samme fotobog
  • Hvis de skal hænge ved siden af hinanden på væggen
  • Hvis de skal indgå i en kollage
  • … og helt sikkert i 1000-vis af andre tilfælde

Husk at du kan lære både Photoshop og Lightroom hos Fotografikurser.dk – følg med på forsiden, eller tilmeld dig nyhedsbrevet, for at se hvornår de næste kurser i efterbehandling bliver slået op. Og følg os på både Facebook, Twitter og Google+.

[gp-comments]

Tagged on: , ,